brad de Craciun

Targul de Craciun de la Viena. Destinatie de TOP pentru sfarsitul de an.


De-a lungul drumetiilor nostre montane am vazut o multime de brazi falnici, inalti, bogati, care alcatuiesc palcuri de paduri umbroase si racoroase. E o bucurie sa admiri padurile de brazi atat vara, cat si iarna, sub plapuma groasa de zapada.
Padurile de brazi sunt acoperis si camin pentru numeroase vietuitoare si fabrica oxigen pentru plamanii umani. De data asta, ne-am propus sa facem o drumetie spre Targul de Craciun de la Viena, acolo unde in perioada noiembrie - decembrie au loc tot felul de activitati si evenimente organizate in jurul bradului si in cinstea sarbatorilor ce marcheaza finalul de an.

Sa petreci Cracinul in Viena este un lucru magic
Avand o arhitectura imperiala, muzeuri magnifice, muzica clasica autentica si cafenele cu renume, Viena este oricand una din cele mai frumoase destinatii din Europa si din Lume, dar in preajma Craciunului magia sa capata proportii si mai mari.
De ani buni, Targul de la Viena cucereste turisti din toata lumea care vin aici pentru a cumpara diverse suveniruri, ornamente de agatat intr-un brad de Craciun, gustari si bauturi specifice Craciunului. Sute de standuri se aliniaza in piete si sunt asaltate de turistii dornici sa descopere bunatatile, decoratiunile originale si multe alte obiecte deosebite, specifice sarbatorilor de iarna.
Targul de Craciun de la Viena cuprinde mai multe piete ca un taram de basm in vremuri de iarna. Exista o varietate incredibila de restaurante si locatii unde se servesc delicatese traditionale si bauturi condimentate (punch, ciocolata, vin fiert, dulciuri). Cum sa nu iubesti toata aceasta atmosfera?

Cand se deschide Targul de Craciun de la Viena?
De obicei, pietele isi deschid bratele pentru a-i intampina pe turisti cu obiecte de Craciun, incepand cu mijlocul lunii noiembrie, atunci cand multi vienezi incep sa impodobeasca in case un brad artificial de Craciun. Tendinta de a inlocui bradul natural cu unul artificial clocoteste in toata Europa si chiar in toata lumea, pentru ca tot mai multe persoane si asociatii pentru sanatatea padurilor militeaza pentru protejarea brazilor naturali din padurile montane.
Chiar daca brazii naturali taiati pentru Craciun si uscati se descompun in cele din urma, realitatea arata ca Omenirea inca nu este in stadiul in care sa se bucure de un procent mare de paduri de conifere (nu doar in Romania, ci si in toata lumea). Este mai intelept sa protejam brazii naturali din padurile muntoase si nu le curmam viata in plina maturitate doar pentru a-i tine in case timp de o luna de zile.
Acesta este si motivul pentru care la Targul de Craciun de la Viena apar din ce in ce mai multi brazi artificiali, de diferite marimi, inclusiv brazi foarte mici de birou, realizati din materiale eco sau ornamente speciale pentru prins pe ramuri.

Targul de Craciun de la Viena: Un festival al luminilor
In afara de standurile foarte bogate in suveniruri, decoratiuni pentru brazi si delicii de Craciun, Viena este luminata in mod fermecat de milioane de luminite, in fiecare an. Toate acele instalatii colorate (inclusiv candelabre grandioase, globuri uriase de lumini, lumanari)  si stralucitoare trasforma strazile Vienei intr-o mare sclipitoare. Cand luminile se aprind in mod oficial in Viena la finalul lunii noiembrie, circa 2.2 milioane de becuri LED lumineaza in noapte, pe parcursul a circa 20 de km.
Totul este un spectacol greu de uitat. De aceea, foarte multi romani si turisti internationali adora sa se reintoarca anual in capitala Austriei pentru a retrai toata aceasta emotie de Craciun. Cu adevarat, Targul de Craciun de la Viena reprezinta o destinatie emblematica pentru toti cei care adora calatoriile, sarbatorile de iarna, targurile cu bunatati, atmosfera relaxanta, de plina sarbatoare.

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook