Saptamana CITO in Bucuresti

Saptamana CITO in Bucuresti


La fix doua saptamani de la ultima intalnire de acest tip (in Bran), geocacherii bucuresteni si-au dat din nou intalnire pentru a face putina curatenie in Parcul Natural Vacaresti.


Incet-incet toti cei care au vrut sa fie prezenti la aceasta intalnire. Calare pe biciclete, insotiti de prieteni sau impreuna cu familia, cu totii au venit sa ajute la curatarea zonei.


Dupa ce s-a facut planul de actiune, Asociatia Geocaching Romania a impartit manusi si saci pentru gunoi menajer. Apoi, inarmati cu buna dispozitie, geocacherii au mers sa stranga resturile lasate in urma de „oamenii” care nu stiu sa aprecieze natura… Desi la prima vedere zona parea relativ curata, in mai putin de o ora fiecare participant a reusit sa stranga 2-3 saci de gunoi menajer!


La final, cu totii s-au strans pentru clasica poza de grup langa sacii de gunoaie adunati.


Apoi, pentru ca toti au fost surprinsi de frumusetea zonei pe care au curatat-o, cei prezenti au decis sa si ascunda cateva cutii. Asociatia Geocaching Romania pregatise cutii special pentru aceasta operatiune! Dupa ce s-au impartit containere doritorilor, geocacherii au format mai multe grupuri care au plecat sa ascunda viitoarele cache-uri.


Trebuie mentionat faptul ca toti cei prezenti la acest event au primit un suvenir (virtual) din partea Groundspeak!


Ce este geocaching?

Geocaching este un joc bazat pe pozitionare GPS. Jocul consta in gasirea unor cutii cu ‘comori’ numite geocache sau cache, care sunt ascunse la anumite coodonate geografice.


Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care foloseste indicii si trimiteri la repere din povesti. Geocaching-ul a fost conceput la scurt timp dupa eliminarea restrictiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.


Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati pagina www.geocaching-romania.ro/ce-este-geocaching/

Vreau să fiu voluntar!

Dacă ți-ai făcut un stil de viață din activitățile eco-sportiv-turistice te așteptăm alături de noi!

ÎNSCRIE-TE!

Plecăm la drum lung cu încrederea că vom reuși să-i educăm pe cei de lângă noi într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura în toate formele sale.

Facebook